Καλή η Πράσινη Ανάπτυξη, καλύτερη η Πράσινη Αντίσταση. Ελέγχουμε τη διάθεση κάθε Εξουσίας να καταλήγει στην αλαζονεία! Είμαστε απέναντι στους γιάπηδες, "νεοπασόκους", χλιδάτους πολιτικούς αλεξιπτωτιστές, τεχνοκράτες, "εκσυγχρονιστές", λαμόγια, "συγγενείς". Κόντρα στην υποτιθέμενη "αξιοκρατία" που θεωρεί τους απατεώνες της δεξιάς χρήσιμους στη δημόσια διοίκηση, στα βιογραφικά των τύπων και όχι της ουσίας, στην απαξίωση των σοσιαλιστών αγωνιστών.
Εδώ δημοσιεύουμε τα φάουλ της κυβέρνησης, των υπουργών και των παραγόντων... Βαράμε συναγερμό, πράσινο συναγερμό, για να ξέρουν ότι τους παρακολουθούμε.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Παύλος Γερουλάνος: οι βασιλικές καταβολές της οικογένειας

Από συντηρητική οικογένεια με βασιλικές πολιτικές καταβολές, ο Παύλος Γερουλάνος έχει προκαλέσει σχόλια για την παρουσία του στο υπουργείο Πολιτισμού και την συνεργασία του με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Το βιογραφικό του Παύλου Γερουλάνου δείχνει την τεχνοκρατική του κατάρτιση και επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό των αντιπάλων του οτι είναι «ουρανοκατέβατος στην πολιτική». Εκτός από την μικρή έως ανύπαρκτη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ, σχόλια μεταξύ των «συντρόφων» του προκαλεί και η στενή του σχέση με την οικογένεια του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ.
Οι φήμες λένε οτι ο ίδιος ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος βάφτισε τον Παύλο Γερουλάνο και το γεγονός αυτό συζητείται ιδιαίτερα στα πηγαδάκια του ΠΑΣΟΚ, όπως και το ότι ο πατέρας του ήταν υπασπιστής στην αυλή του βασιλιά. Ο Παύλος Γερουλάνος φοίτησε στο Ελληνικό Κολέγιο του Λονδίνου το οποίο είχε ιδρύσει ο τέως και μάλιστα ήταν συμμαθητής και φίλος με τον γιο του Κωνσταντίνου, Παύλο. Από το Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου πέρασαν εκατοντάδες αξιόλογες προσωπικότητες της διασποράς, όπως οι απόγονοι των μεγάλων εφοπλιστικών οικογενειών Γουλανδρή και Χανδρή, ο έτερος στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Φίλιππος Στράτος, ο Γιάννης Πατέρας και ο Γκίκας Γκούμας. Ο Παύλος Γερουλάνος έκανε επίσης παρέα και με την Αλεξία Γλίξμπουργκ στα γυμνασιακά του χρόνια.

Η οικογένεια του Παύλου Γερουλάνου
Ο Παύλος Γερουλάνος προέρχεται από οικονομικά ευκατάστατη οικογένεια της Κεφαλοννιάς με συντηρητικές πολιτικές καταβολές. Ο πατέρας του Μαρίνος Γερουλάνος υπήρξε μεταπολιτευτικά γενικός γραμματέας του υπουργείου Συντονισμού επί υπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είναι επίσης δισέγγονος του Κεφαλλονίτη γιατρού που ίδρυσε το Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, Μαρίνου Γερουλάνου.
Από τη μεριά της μητέρας του, είναι δισέγγονος του Αντώνη Μπενάκη που διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών του Ελευθέριου Βενιζέλου και ίδρυσε το γνωστό Μουσείο Μπενάκη. Κάτι που δεν ξέρουν επίσης πολλοί είναι ότι ο προπάππους του Παύλου Γερουλάνου, Αντώνης Μπενάκης, ήταν αδελφός της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα, η οποία ήταν και προγιαγιά του Αντώνη Σαμαρά. Με άλλα λόγια, Σαμαράς και Γερουλάνος είναι δεύτερα εξαδέλφια.
Η μητέρα του Παύλου Γερουλάνου, Αιμιλία Γερουλάνου, αρχαιολόγος με ειδικότητα στα βυζαντινά, είναι πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη. Η αδελφή του Ειρήνη Γερουλάνου υπήρξε επί χρόνια και παραμένει το δεξί χέρι του Άγγελου Δεληβοριά. Διευθύνει το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, είναι μια ευγενική, δυναμική γυναίκα, αφανής από πεποίθηση και σύζυγος του Πλάτωνα Μαυρομούστακου, καθηγητή Θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η άλλη αδελφή του Παύλου Γερουλάνου, Δέσποινα Γερουλάνου, έκανε μια θριαμβευτική εμφάνιση στο θέατρο με προτροπή του Δημήτρη Χορν στον «Αρχιμάστορα Σόλνες» του Ιψεν (1984). Πρωταγωνίστησε στην ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Βαριετέ» (1985) και έπειτα αποσύρθηκε για να αφιερωθεί στην οικογένεια και στα παιδιά της.
Ο Παύλος Γερουλάνος είναι παντρεμένος με τη Λάρα Μπαράζι, από εύπορη οικογένεια χριστιανών του Λιβάνου και έχουν δύο παιδιά, την Τατιάνα και την Αλεξάνδρα.
http://www.fimes.gr/2009/10/geroulanos-basilias-oikogeneia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.